دستیابی به تمدن اسلامی بعنوان مهمترین هدف اسلام و به منظور ایجاد بستری جهت تربیت انسانها، مبتنی بر تحقق سه منظومهی معرفتی، ارزشی و کنشی است که حکومت اسلامی همچون کانالی جهت تبدیل ارزشها به کنشهاست. برای تبیین منظومهی معرفتی و ارزشی اسلام و سپس ترسیم فرآیند عینیت یافتن ارزشها در متن جامعه، نیازمند یک دستگاه معرفتی و منظومه فکری هستیم که بتواند در یک نقشهی کامل، نقطهی آغاز تمدنسازی و نقشهی راه را برای همگان ترسیم سازد.
اسلام به عنوان یک مکتب وحیانی، دارای یک فکر و برنامهی منسجم و شبکهای و ناظر به تمدن سازی است که توانست در مدت ۲۳ سال به دست توانای پیامبر عظیمالشان اسلام، جامعهی اسلامی را پدید آورد و شالوده تمدن اسلامی در قرن چهارم را پیریزی کند.
تجربهی تحقق وتداوم انقلاب اسلامی و شیوه مدیریت امامین انقلاب و دستیابی به آرمانهای انقلاب اسلامی -که عیناً همان آرمانهای اسلام ناب است- نشانگر اندیشهی تمدنی، شبکهای و نظام وار امامین انقلاب است که ماحصل سیر در اندیشهی آن دو امام، فهم منظومه فکری اسلام جهت دستیابی به نقشه تمدن سازی میباشد. اندیشهی انقلاب اسلامی که مبتنی بر اندیشهی امامین انقلاب است، اگر منطبق بر منظومهی فکری اسلام نبود، هرگز قادر به این فتوحات که چشم جهان را خیره کرده، نبود. همچنان که رهبر انقلاب فرمودند: «اهمیت این انقلاب و علت اینکه این انقلاب زلزله در دنیا ایجاد کرد، این نبود که یک حکومتی را سرنگون کرد، نه، علت این بود که یک منظومه فکریِ نو را به دنیا عرضه کرد و امروز هم همچنان در اکناف این عالم، این منظومه فکری در حال پیشرفت است». ۱۳۹۴/۶/۱۲
امروز برای دستیابی به جهانِ انسانی و تمدن اسلامی نیازمند فهم و عمل به منظومهی فکری اسلام و انقلاب که ظهور در اندیشهی امامین انقلاب دارد، هستیم. مجموعهی تبیین منظومهی فکری رهبر انقلاب از سال ۹۶ تمرکز خود را بر ارائهی نظام اندیشهی انقلاب اسلامی بر اساس منظومهی فکری رهبر انقلاب قرار داده و به همین منظور تاکنون دورههای آموزشی و حلقات مطالعاتی پرشماری را برگزار و مدیریت کرده است. دورههای آموزشی معارف انقلاب اسلامی دارای سه سطح بوده که در سطح یک، تمرکز بر آشنایی با منظومه فکری رهبر انقلاب و در سطح دو، تربیت پژوهشگر و در سطح سه، تربیت مدرس میباشد.
این دوره دارای سه سطح میباشد. در سطح یک، تمرکز بر آشنایی کامل نسبت به منظومه فکری رهبر انقلاب میباشد.
سرفصلهای بخش اول:
- مبانی قرآنی انقلاب اسلامی
- حیات سیاسی اجتماعی ائمه علیهم السلام
- ولایت فقیه
- اصول فکری و عملی امامین انقلاب
- مبانی و شاخصهای انقلابیگری
- فرهنگ و نظام فرهنگی
- اخلاق و تربیت
- تشکیلات
سرفصلهای بخش دوم:
- زن و خانواده
- تحلیل سیاسی
- دشمن شناسی
- عدالت
- اقتصاد
- آزادی
- غربشناسی
- تمدن
در سطح دو تمرکز بر تربیت پژوهشگر در حوزهی معارف انقلاب اسلامی میباشد، که منوط به گذراندن سطح یک میباشد. در صورتی که پژوهشگر موفق به طی کردن سطح دو شد، میتواند در سطح سه که دوره تربیت مدرس در حوزهی معارف انقلاب اسلامی است، شرکت نماید.
نحوه اجرای سیر مطالعاتی
کلیه برنامه های سیر مطالعاتی توسط نمایندگان طرح در استان ها و شهرستان های مختلف – که از بین افراد مشتاق و دارای صلاحیتهای لازم انتخاب می شوند - اجرا می گردد.
حلقه های مطالعاتی و نحوه کار آنها
با توجه به بالا بودن کارایی کار گروهی در مقایسه با کار فردی، برای شرکت در این سیر، حلقه های مطالعاتی تشکیل شده و مطالعه ی کتب بصورت گروهی انجام می شود. البته اگر چه روند مطالعات هر گروه مطالعاتی بصورت جلسات مباحثه حضوری می باشد، اما به جهت تسهیل در مدیریت و پیگیری و رصد وضعیت مطالعات و فعالیت های افراد، برای هر حلقه مطالعاتی یک گروه مجزا در پیام رسان های داخلی توسط بخش مرکزی طرح ایجاد شده و افراد توسط نمایندگان به آن گروه اضافه می شوند.
اعضای هر حلقه مطالعاتی موظف می باشند که مطابق بودجه بندی هر کتاب (با زمان تقریبی روزانه 30 دقیقه) که به صورت روزانه در گروه ها قرار داده می شود، مطالعات خود را انجام داده و اقدام به نکته برداری و خلاصه نویسی نمایند و در صورت وجود صوت های تدریس و توضیح کتاب، از این صوت ها استفاده کنند. همچنین به صورت هفتگی یا دو هفته یک بار در جلسات حضوری مباحثه و کنفرانس کتاب که با هماهنگی نماینده طرح و یا سرگروه ها تشکیل می شود شرکت کرده و به ارائه محتوای صفحات مطالعه شده کتاب بپردازند.
در فایل ضمیه زیر، می توانید توضیحات مربوط به هر کتاب را مطالعه نمایید.